Na šta treba obratiti pažnju pri kupovini donjeg veša?

Žena u belom vešu

Bilo da je pamučni, čipkani, svileni, sportski, za svaki dan ili za posebne prilike – u fioci sa donjim vešom uvek ćemo pronaći mesta za novi par.

Ali da li vam se desilo da odaberete donji veš koji ne odgovara najbolje vašoj figuri, od lošeg je materijala ili se ispostavi da ga nosite na pogrešan način?

Na našem tržištu postoje brendovi koje odlikuje visok kvalitet materijala od kog izrađuju donji veš. Zbog toga vam savetujemo da posetite Extreme Intimo online prodavnicu, koja je postala sinonim za udobne, kvalitetne i atraktivne komade koji odlično prate žensku figuru.

U nastavku teksta pročitajte na šta treba da obratite pažnju pri odabiru donjeg veša kako bi vam stajao kao saliven i bio maksimalno funkcionalan.

#1 Materijal – birajte najbolje za vašu kožu

Naša tela preferiraju prirodne tkanine. Pamuk je provereni materijal – nije hemijski tretiran i u potpunosti je biorazgradiv, za razliku od sintetičkih alternativa.

Ukoliko imate osetljivu kožu, sklonu iritacijama, savetujemo vam da izbacite sintetički veš iz upotrebe i zamenite ga pamučnim, koji omogućava koži da diše, lagan je, mekan, prijatan za kožu, antibakterijski i antialergijski. Uz to je jednostavan za održavanje i s vremenom ne gubi na kvalitetu.

Mnoge dame vole da nose svileni donji veš, jer se u njemu osećaju zavodljivije i poželjnije. Svila važi za izuzetno luksuznu tkaninu za izradu veša, veoma kvalitetnu i antibakterijsku. Osim toga, ovo je jedan od najprijantnijih materijala za kožu.

Naravno, ne možemo zanemariti viskozu i njena svojstva. Reč je o polusintetičkom materijalu, koji se dobija od celuloze. Antibakterijska i antialergijska, izuzetno je komforna i lagana za nošenje.

Međutim, nije otporna na visoke temperature, a u veš mašini ne treba uključivati jaku centrifugu prilikom njenog pranja.

Kombinacija viskoze i pamuka predstavlja zadovoljavajući izbor prilikom kupovine veša.

S druge strane, čipka, elastin, poliester i slični dodaci česti su na donjem rublju. Iako nije reč o prirodnim materijalima, ovo ne mora biti nužno loše. Važno je da obratite pažnju na to da delovi koji dolaze u direktan dodir sa vašom kožom budu izrađeni od prirodnog materijala, odnosno da imaju pamučnu postavu.

Sasvim je u redu da detalji, koji čine komad veša primamljivijim, budu od sintetičkih materijala.

Žena meri obim grudi

#2 Izaberite pravu veličinu donjeg rublja

Nije retko da devojke i žene biraju preveliki ili preuzak donji veš.

Da bi vam pomogli pri online kupovini, mnogi brendovi nude tabele veličina na svojoj veb stranici. Njih možete koristiti da biste bili sigurni da ćete kupiti veličinu koja vam odgovara.

Čak i ako znate da, recimo, nosite M ili L, savetujemo vam da obratite pažnju na ove tabele jer se svojstva veličina mogu razlikovati od brenda do brenda.

Kada govorimo o veličini brushaltera, dame neretko misle da će postići „push-up“ efekat ako se odluče za manji. S druge strane, vlada i mišljenje da će u većem grudi izgledati veće. Nijedna od ovih teorija nije tačna.

Ako vam je grudnjak mali, to će negativno uticati na vašu cirkulaciju. Prevelik brushalter može prourokovati bol u leđima.

Broj grudnjaka se određuje prema korpama, ali i prema obimu. Takođe, korpe ne bi trebalo da se pomeraju, a bretele treba da budu adekvatne veličine i ne smeju da spadaju.

Možemo zaključiti da brudhalter treba da bude udobna podrška, nikako smetnja ili ograničenje. Komfor i lep izgled treba da idu ruku pod ruku.

#3 Model u skladu sa vašom telesnom građom

Već smo rekli da grudnjak treba birati prema obliku i veličini grudi (ne prema tipu građe).

Malim grudima nisu potrebni potpora i oblikovanje, te su najbolji izbor bralette brushalteri. Ovi brushalteri nemaju žicu niti punjenje, a njihove korpe su vrlo tanke.

Ukoliko vizuelno želite da povećate grudi, odlučite se za push-up brushaltere.

S druge strane, žene sa većim grudima biraju klasične modele sa žicom i čvrstim korpama. Žica pruža čvrstinu brushalteru, a korpe oblikuju grudi i pružaju im potporu.

Kada govorimo o gaćicama, kroj treba da odgovara vašem stilu i ličnim preferencijama, ali i vašoj figuri.

Za svaku građu tela postoje modeli veša u kojima ćete izgledati najbolje:

Peščani sat

Veće grudi, tanak struk i srazmerno široki kukovi u odnosu na ramena – oblik tela koji ima najširi izbor pri odabiru veša.

Ukoliko ste srećnica koja spada u ovu grupu, svaki model će vam odlično stajati. Ipak, istakli bismo visoko sečene gaćice i klasične oblike veša kao najpogodnije za ovakvu građu.

Oblik jabuke

Ovu građu obično karakterišu jako lepe noge i “zaokruženi” trup i bokovi.

Preporučljive su duboke gaćice, sa širim pojasom uz gornji rub. Donji veš koji je malo više sečen vizuelno će produžiti noge, dok bi tange i vrlo plitke modele gaćica trebalo izbegavati.

Atletska građa

Reč je o vrlo vitkoj, često mišićavoj figuri bez oblina. Struk, kukovi i ramena su približno iste širine.

Pri izboru veša fokus bi trebalo da bude na slip gaćicama ili boksericama sa dezenom. Ukoliko imate lepo oblikovanu zadnjicu i želite da je istaknete, bokserice su pravi izbor.

Obrnuti trougao

Figuri u kojoj dominiraju ramena i grudi, dok je donji deo nešto sitniji, najbolje odgovaraju svetle boje donjeg veša jer vizuelno proširuju kukove.

Nadamo će vam zahvaljujući ovom tekstu naredni odlazak u kupovinu lakše pasti.

Ne zaboravite: donji veš treba da bude u potpunom skladu sa vašim ličnim preferencijama i izrađen od prirodnog i prijatnog materijala.

Naravno, najvažnije je da se dobro osećate u svojoj koži dok ga nosite.

Za još zanimljivosti pratite naš portal Wwf.rs.

Scroll to Top