Saveti za nesvakidašnje venčanje u Beogradu

Par se ljubi

Zašto jedan od najvažnijih dana u životu ne biste učinili neobičnim i kreirali uspomene koje se pamte ceo život?

Dan kada se izgovara veliko “DA!”jedan je od najznačajnijih u životu gotovo svake osobe, te je njegova organizacija ogromna misija koja zahteva pažljivo planiranje.

Ukoliko planirate venčanje u Beogradu i želite da ga učinite nesvakidašnjim, nastavite da čitate naš tekst i pronađite ideje za organizaciju koje će vam poslužiti kao inspiracija za dan iz snova!

#1 Pronađite autentičan prostor za venčanje

Prostor za venčanje je prva stavka na koju svaki par misli prilikom organizovanja velikog dana. Osim nezaobilazne muzike, sala za venčanja je ono što će u najvećoj meri uticati na provod zvanica i mladenaca.

Beograd je najveći grad u Srbiji i nudi brojne sale za venčanja sjajnog izgleda i ambijenta. Ipak, neće vas svaka jednako oduševiti.

Event centar “d’Aria” jedan je od prostora koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Smešten na obali Save, sa pogledom na prelepi Kalemegdan – učiniće vaše venčanje magičnim!

Uz to, jedan od najvažnijih događaja u vašem životu možete podići na viši nivo dekoracijom po izboru, sjajnim bendom koji će podići sve goste na noge, ali i menijem sa ukusnim slanim i slatkim specijalitetima.

#2 Venčanje na otvorenom – jedinstevno iskustvo u prirodi

Da li volite prirodu, zvuk ptica i prelepo zelenilo koje nikoga ne ostavlja ravnodušnim?

Zašto vaš veliki dan ne biste učinili neobičnim venčanjem u prirodi?

Danas su venčanja u prirodi izuzetno popularna, međutim mi ovde ne govorimo o klasičnom venčanju i već uređenom prostoru u prirodnom ambijentu.

Govorimo o samostalnoj organizaciji prostora i ambijenta u prirodi.

Za osmišljavanje ovakvog venčanja možete iznajmiti kuću, odnosno vilu koja se nalazi na nekoj od lokacija na obodu Beograda. Prilikom odabira, fokusirajte se pre svega na dvorište koje će biti centar zbivanja.

Bidermajer i cipele za mladu

 

Ovakav događaj biće veliki izazov za vas, te je predlog da vam u pomoć priteknu najbolji prijatelji i porodica, a možete se odlučiti i za angažovanje profesionalaca. Pre samog rezervisanja vile, uvek sa vlasnikom potvrdite da imate dozvolu za događaj poput venčanja. Svečanosti ovog tipa odličan su izbor za sve koji žele malo venčanje od nekoliko desetina gostiju.

Neke od stavki o kojima bi trebalo da mislite su:

  • Hrana i piće; Odaberite provereni ketering uz koji će gosti moći da uživaju tokom celog dana. Za skladištenje hrane, izuzev profesionalne opreme koja uz nju stiže, biće vam potrebno nekoliko frižidera, kao i zamrzivača.
  • Osoblje – konobari, šankeri i hostese; Jedan deo dvorišta namenite za šank i profesionalca koji će pripremati koktele i služiti druga pića za goste. Konobari su neizostavni za poseban ugođaj gostiju, a ukoliko imate više zvanica možete angažovati i hostese.
  • Dekoracija koja dopunjuje lepote prirode;
  • Parking za zvanice;
  • Osvetljenje;
  • Ozvučenje i mesto na kome će bend svirati;
  • Mesta za sedenje i igranje.

Sve što je preostalo jeste da vam ovog divnog dana bude vedro nebo kako biste u potpunosti miogli da uživate sa svojim najdražima.

#3 Zimsko venčanje u Beogradu – unesite novogodišnju magiju u ceremoniju

Za sve one koji vole Novu godinu i novogodišnje praznike, Beograd okićen hiljadama sijalica, raskošnim jelkama i sa prazničnom magijom u vazduhu – idealna je destinacija za zimsko venčanje koje će biti posebno iskustvo.

Kada ste poslednji put bili na venčanju tokom zime?

Zimska venčanja prava su retkost i organizatori venčanja u ovom periodu nemaju puno posla.

Ipak, ukoliko ste ljubitelji zime, možete organizovati proslavu koja će se dugo pamtiti. Za dekoraciju prostora možete iskoristiti upravo novogodišnje motive i učiniti čitavu ceremoniju bajkovitom.

Slike na snegu biće nešto zaista originalno, a možete obići i neke od najvažnijih lokacija u gradu, te se tokom večeri fotografisati sa prelepom dekoracijom koja svetli. Zvanice će zasigurno biti iznenađene, ali i uzbuđene što imaju priliku da se tokom zimskih dana zapute na zabavu u čast vas i vašeg partnera.

#4 Izađite iz Beograda – privatna proslava van granica

Za sve oni koji žive u Beogradu, ali ipak maštaju o venčanju van grada, čak i van zemlje, dobra vest je da ovakav događaj nije nemoguć!

Mnogim parovima, odmah nakon veridbe napamet padne da se za svoj veliki dan zapute u inostranstvo. Ipak, nakon razmišljanja o organizaciji ovakvog događaja, oni neretko odustaju.

Mi vas podstičemo da još jednom razmislite o ovom posebnom putovanju. U zemljama kao što su Barbados, Fidži, Sejšeli i mnogim drugim možete se zvanično venčati čak iako niste njiihovi državljani. Znamo da prikupljanje papirologije nije posebno romantičan deo, ali njega ne možete izbeći gde god da se venčavate.

Ukoliko ste uvek zamišljali da veliko DA kažete na plaži, sad to možete i da uradite.

S obzirom na to da je pozivanje većeg broja zvanica i organizacija prostora veliki trošak, na ovakvo venčanje možete povesti samo kumove kako bi vam uveličali značajan dan. Naravno, nakon toga sledi uživanje na vrelom pesku i u tirkiznoj vodi koja opčinjava.

Ukoliko ipak želite da napravite proslavu po povratku u Beograd, to uvek možete učiniti u nekoj od mnogobrojnih sala i restorana, sa manjim spiskom gostiju.

Nadamo se da vam je naš tekst bio inspirativan, te da ste pronašli zanimljive ideje za jedan od najvažnijih dana u vašem životu.

Scroll to Top