Kako organizovati savršenu rođendansku žurku za dragu osobu?

Prijatelji proslavljaju rođendan

Ukoliko se bliži rođendan vama drage osobe, originalno iznenađenje biće da joj priredite rođendansku žurku. Međutim, odakle početi?

Organizacija bilo kakvog okupljanja nije nimalo lak posao,naročito ukoliko će biti puno zvanica, a zadatak je još ozbiljniji ukoliko je povod nečiji rođendan. Tada, osim što morate da mislite na želje i preferencije gostiju, morate ispuniti i sve želje slavljenika.

Odgovornost je velika, ali mi smo tu da vam pomognemo! U nastavku teksta za vas smo pripremili jednostavan vodič kroz organizaciju rođendana uz koji ćete dragoj osobi pripremiti žurku za pamćenje!

Pripremite slano i slatko posluženje koje će odgovarati svima

Kao i svako drugo okupljanje, i rođendanska žurka mora imati obezbeđeno posluženje. U ovom slučaju ono je čak i bitnije nego kod drugih okupljanja, jer mora biti po ukusu slavljenika i svih ostalih zvanica, ali i odgovarati povodu.

Na meniju obavezno mora biti i slani i slatki program i naravno, rođendanska torta! Kada budete birali posluženje, pokušajte da ga prilagodite ukusu lavljenika, ali i svih zvanica. Takođe, osim na ukus, obratite pažnju i na izgled keteringa, kako bi se on uklopio u tematiku i estetiku žurke.

Ukoliko želite da uštedite vreme i energiju, najbolja opcija jeste da naručite posluženje. Na sajtu Slatkoteka.rs pronaći ćete ketering vrhunskog ukusa, koji pritom sjajno izgleda! Glavni specijaliteti ove poslastičarnice jesu krofne, koje su i najbolji izbor za ovakve proslave. Name, krofne svi vole, one dolaze u različitim ukusima, šarene su i savršene za veselu rođendnasku žurku!

Slatkoteka nudi slane i slatke krofne, kapkejkove i mnoge druge poslastice različitih ukusa. Osim njih, tu su i rođendanske torte i specijalne torte iznenađenja, koje osim kao posluženje možete nameniti dragoj osobi i kao rođendanski poklon. Svi specijaliteti raskošno su ukrašeni, te će sigurno oduševiti sve prisutne.

Odaberite adekvatan rođendanski poklon

Organizacija rođendanske proslave zahteva puno truda i uloženog vremena, ali nemojte zaboraviti da kupite i rođendanski poklon, uz koji ćete obavezno priložiti i lepu čestitku.

Istražite i kreativne čestitke za rođendan i odaberite dirljivu ili šaljivu čestitku za dragu osobu, u skladu sa njenim ukusom i porukom koju želite da prenesete.

Što se poklona tiče, mnogo je ideja koje možete iskoristiti. Neki se odlučuju za univerzalne poklone koji odgovaraju svakoj prilici, dok će drugi pre želeti da poklone nešto sentimentalno. Na vama je da odaberete ono što će se slavljeniku najviše svideti, ali imajte na umu da pokloni ne moraju biti samo materijalni.

Osim nakita, parfema, lepog komada odeće ili najnovijeg komada tehnike, dragoj osobi uvek možete pokloniti svoje vreme, avanturu ili neko drugo lepo iskustvo. To na primer može biti vikend putovanje, odlazak u spa centar, vaučer za kozmetički salon ili masažu.

Za koju god vrstu poklona da se odlučite, imajte na umu interesovanja, afinitete i želje slavljenika. Dodajte dozu originalnosti i svoje emocije prema njemu, i sigurno nećete pogrešiti.

Rođendanski pokloni

Napravite spisak gostiju i obavestite ih na vreme

Okupljanje nije ništa bez dobrog društva, te ukoliko želite da organizujete dobru žurku, pažljivo sastavite spisak zvanica i pozovite ih na vreme.

Što je veća grupa prijatelja, to će teže biti organizvoati se, stoga je ključno da na vreme počnete da se dogovarate, kako bi svi pozvani imali vremena da organizuju svoje obaveze i oslobode željeni datum.

Ukoliko je potrebno i moguće, možete se dogovoriti sa njima oko datuma koji svima odgovara. Međutim, ukoliko želite da to bude baš datum rođendana, ili iz nekih drugih razloga to mora biti određeni datum, obavezno se postarajte da zvanice obavestite unapred.

Takođe, ukoliko je u pitanju žurka iznenađenja, obavezno im naglasite da slavljenik nikako ne sme da sazna za nju.

Obezbedite prostor i ne zaboravite na dekoraciju

Još jedna bitna stavka jeste pronalaženje adekvatnog prostora za rođendansku žurku. Prostor koji ćete odabrati zavisi pre svega od broja zvanica, a on sa sobom povlači i količinu hrane i pića koju treba da obezbedite.

Manja okupljanja možete organizovati i u stanu, kući ili dvorištu, ali ukoliko ste planirali veliku žurku sa velikim brojem zvanica, možda bi bilo najbolje da se odlučite da zakupite neki kafić ili salu za proslave.

Adekvatan prostor imaće dovoljno mesta da sve zvanice sede, ali i da se po njemu mogu slobodno kretati. Takođe, prostor za đuskanje je obavezan!

Na kraju, dekorišite salu prema stilu i temi žurke koju ste odabrali, ali i ukusu slavljenika. Za dekoraciju možete koristiti šarene balone, trakice i konfete, ali se možete odlučiti i za kombinaciju nekoliko boja ili određenu boju poput zlatne.

Dakle, prostor, posluženje, gosti, slavljenik i poklon. To je sve što vam je potrebno za dobru rođendansku žurku. Pratite ove jednostavne korake, obratite pažnju na detalje, i možete biti sigurni da ćete bez greške organizovati savršenu žurku!

Scroll to Top