Zašto su džemperi savršen poklon za svakog muškarca?

Muškarac i devojka u džemperima

Svaki put kad dođu na red praznici, godišnjice ili drugi važni datumi, žene, ali i čak i prijatelji i rodbina, postavljaju isto pitanje – šta mu kupiti i oduševiti ga? 

Mnogo je ideja za poklone koji će se modernom muškarcu garantovano svideti – sve od praktičnih torbi do novih proizvoda za negu kože koje bi mogao da okleva da kupi sam sebi. Ali koji je najbolji nepogrešiv poklon za praznike? Zaista sjajan džemper. 

Ako je vaš muškarac tip muškarca koji vodi računa o svom izgledu, voli kvalitetnu i dugovečnu odeću, pletivo će mu sigurno pomoći da dosegne novi nivo u svojoj igri oblačenja. U nastavku teksta saznajte zašto je džemper najbolji poklon za muškarca i savete za odabir. 

Džemperi su dostupni u svim stilovima  – možete ih prilagoditi muškarcu kome kupujete

Muški džemperi za jesenje i zimske dane dostupni su u čitavoj lepezi modnih stilova i dizajna, što ih čini savršenim za namenjivanje na poklon najrazličitijim tipovima muškaraca, sa različitim modnim afinitetima i ukusima.

Na primer, u poslednje vreme popularan starinski džemper je savršen za muškarca koji voli stil života na otvorenom, dok su sofisticiraniji džemperi sa kontrastnim pletenicama savršeni za muškarca koji je malo više sklon modi i voljan da eksperimentiše. 

Ako je muškarac kome namenjujete džemper moderan i veran je eleganciji, poželećete da živite u njegovom džemperu od kašmira koji mu možete kupiti. Ako kupovinu obavljate za novogodišnje praznike, odličan izbor su novogodišnji, odnosno božićni džemperi koji dolaze u zanimljivim dezenima i sa prazničnim motivima. Svaki muškarac koji ima smisla za humor će se obradovati ovakvom poklonu!

Džemper je trajan komad odeće 

Moda se menja, ali džemperi ostaju među najnosivijim komadima odeće. Ovakav model garderobe je praktično nezamenjiv, kao što je to dobar, stari džins, ili vanvremensko odelo. 

Džemper će se uvek nositi, ne izlazi iz mode, a osim upečatljive estetike, vrlo je funkcionalan – greje telo tokom hladnih meseci pružajući tako maksimalni komfor. Kako biste napravili zaista bezvremenski izbor poklona, džemper odaberite u što kvalitetnijem dizajnu i od što boljeg materijala. Samo tako, ovaj komad će stvarno potrajati.

Nije li lepo da znate da će muškarac kome ste kupili džemper ovaj komad nositi godinama, a da će pritom svaki put pomisliti na vas? Za sve koji žele da njihovi pokloni traju i predstavljaju lepu uspomenu – ovo je odličan izbor!

Džemper se lako kombinuje 

Ako bismo morali da izdvojimo jednu reč koja najbolje opisuje muške afinitete prema modi – to bi bila praktičnost. Retki su muškarci koji će estetiku, pa čak i kvalitet, staviti iznad praktičnosti, pri čemu pre svega podrazumevamo lakoću kombinovanja sa drugim stvarima i nošenje u najrazličitijim prilikama. 

E pa, džemperi su među upravo tim komadima odeće – besprekorno prakitčnim i nosivim. Muškarac džemper može da nosi od jutra do mraka, od posla do pića sa prijateljima ili izlaska sa društvom. Kombinovaće ih sa farmerkama, a po želji i donjim delovima trenerki.

Džemper jednako dobro ide uz lifestyle patike, koliko i uz elegantnije modele muške obuće. Ukratko, može se nositi uz sve i u svim prilikama.

Poklon za muškarca

Poklon u vidu džempera sa sobom nosi poruku

Koje su vam prve asocijacije na pomen džempera? 

Nama je toplina doma, porodica, miris pite sa jabukama ili pahulje snega. Toliko romantičnih motiva ispunjenih emocijom! Zbog svega navedenog, ovo je savršen poklon za muškarca.

Pritom, ne mislimo samo na drugu polovinu, već na svakog dragog muškarca – brata, oca, deku, prijatelja, kolegu. Svima šalje jednako toplu poruku, ispunjenu brigom! Pa, ako želite da fascinirate poklonom i ostavite snažan utisak, razmislite o tome da poklonite džemper. 

Kako odabrati idealan muški džemper? 

O stilu i džemperima smo već govorili u prethodnim pasusima, pa poslušajte taj savet pri kupovini. Sam dizajn džempera izaberite prema tome kako se oblači muškarac kome poklanjate, ili preciznije – kakav stil života vodi. Ako često izlazi – nabavite mu džemper koji će moći da iznese i u klubu, a ako je poslovni tip, odaberite džemper u kome će ponosno ušetati u svaku salu za sastanke. 

Osim stila, obratite pažnju na materijal od kog je džemper skrojen. Sintetički džemperi često grebu kožu, ne upijaju znoj i pokazali su se kao prilično loš izbor u smislu dugovečnosti. Radije kupite džemper od prirodnog materijala ili mešavine. Vuna i kašmir su bespogovorno najbolji izbor.

Što se tiče veličine, tu posebno obratite pažnju jer je poslednje što želite da mu džemper bude premali. Ako je veliki, manje ćete pogrešiti jer se to sada i nosi. A najbolji deo? 

Ovi over-sized muški džemperi su potpuno uniseks, tako da ih i vi možete nositi, a poznato je da nema lepšeg osećaja od ušuškanosti koju imate prilikom nošenja džempera dragog muškarca. 

SIgurni smo da će vam ovaj tekst pomoći da donesete pravu odluku, a da će poklon izazvati najširi osmeh kod muškarca koji ga dobije! Ništa lepšeg poklona od mekoće na dar! Za još korisnih saveta i zabavnih tekstova, pratite portal WWF.rs!

Scroll to Top