Najlepša mesta za letovanje u Crnoj Gori

Sveti Stefan poluostrvo

Crna Gora izuzetno je popularna destinacija za letovanje, posebno na našim prostorima. Sve veći broj ljudi odlučuje se da svoj letnji odmor provede na nekom od primorskih mesta i uživa u lepotama koje ova zemlja nudi.

Razlog za odlazak u susednu zemlju su brojni, a osim blizine, Crna Gora je pre svega sigurna, pouzdana i prelepa destinacija koja će odgovoriti na zahteve turista različitih afiniteta.

Bilo da je vaš izbor Kotor, Budva, Bar, Crna Gora će odgovoriti na vaše zahteve i letovanje u ovoj sunčanoj zemlji ćete dugo pamtiti.

Da bi vam odmor bilo nezaboravno iskustvo i ostao u pozitivnom sećanju, važno je da odaberete destinaciju u skladu sa vašim potrebama. Nastavite da čitate naš tekst i saznajte koja su to najlepša mesta za letovanje u Crnoj Gori i neke od najvažnijih informacija o njima.

Bar – sjajan odmor za porodicu i ljubitelje istorije

Ako se iz Srbije zaputite vozom do Crne Gore, Bar je jedna od najbližih destinacija na koju ćete naići. Upravo je blizina jedan od razloga što roditelji sa malom decom biraju Bar za svoje letovanje.

Međutim, to nije jedini razlog!

Možda niste znali, ali Barska rivijera poseduje čak 20 plaža. Veliki broj uređenih plaža jedan je od garanta da se u Baru čak i u jeku sezone možete izolovati i pronaći mir. Predlažemo vam da prvog dana svog odmora istražite plaže, te odaberete onu koja odgovara na vaše zahteve i potrebe tokom letovanja.

Možete odabrati peščane ili šljunkovite plaže, kao i one koje su kombinacija kamena i peska. Vreo letnji dan provedite na odlično opremljenoj Kraljevoj plaži, upečatljivoj Crvenoj plaži ili šarmantnoj Beogradskoj plaži između Šušnja i Sutomora.

Osim sjajnih plaža, Bar će vas oduševiti i svojom arhitekturom i bogatim istorijskim nasleđem. Veče možete provesti šetnjom pored mora, a sunčano jutro iskoristite da obiđete tvrđavu koja svedoči o bogatoj istoriji ovog predela.

Budva – centar zbivanja i idealna letnja destinacija za mlade

Budva je jedno od najpoznatijih letovališta u Crnoj Gori. Od početka do kraja letnje sezone, prelepa Budva vrvi od turista, a među njima se najviše izdvajaju mladi. Ona je prepoznata kao jedna od najboljih destinacija za mlade, te je njen potencijal maksimalno iskorišćen u ovom pogledu.

Veliki broj mesta za izlazak oduševiće sve ljubitelje provoda, a oni koji vole mirnije večernje izlaske, odgovor na svoje zahteve pronaći će u starom gradu i duž šetališta, u velikom broju ugostiteljskih objekata sa živim svirkama.

Budva ima nekoliko plaža od kojih je najpoznatija definitivno Jaz, a za ljubitelje prirode, idealna je plaža Mogren, koja okružena stenama i zelenilom izgleda poput razglednice.

Ne smemo zanemariti Stari grad u Budvi koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim, te nemojte propustiti da provedete vreme u njemu i upoznate se sa istorijom i zanimljivim pričama koje krije.

Čamci na moru

Herceg Novi – grad koji odgovara na potrebe svih turista

Grad poznat po svojim velelepnim stepenicama i autentičnim kaldrmisanim ulicama, Herceg Novi, jedna je od omiljenih destinacija turista sa naših prostora. Ova oblast bogata je sa mnoštvom plaža, od kojih su posebno istaknute one sa lekovitom vodom i blatom.

Pomenućemo i plažu Raffaello, dugu čak 3 km. Odlično je opremljena i postoji mogućnost iznajmljivanja ležalji i suncobrana ispod kojih ćete moći da se maksimalno opustite tokom vrelih letnjih dana.

Svoj odmor ovde redovno traže kako mladi, tako i stariji turisti koji priželjkuju mirno letovanje. Naravno, to ne znači da Herceg Novi ne nudi mesta za provod.

Naprotiv!

U ovom gradu i njegovoj blizini pronaći ćete brojna mesta za nezaboravne noćne izlaske.

Kotor – biser bokokotorskog zaliva

Znate li da je Kotor star čak 2 milenijuma?

O istoriji ovog predela svedoče prelepe zidine starog grada u kome ćete se osećati kao da ste u filmu. Svojom lepotom, ali i interesantnim pričama oduševiće vas fontane, crkve i stare očuvane kuće koje svedoče o nekim drugim vremenima.

O istorijskom značaju Starog grada u Kotoru, kao i o njegovoj lepoti govori i činjenica da je čitav predeo pod zaštitom UNESCO-a.

Kotor je idealan je za ljubitelje mirnog letovanja, one koji vole istoriju, ali i sve koji žele da da se provedu i ujedno odmore.

Ovde ćete pronaći nekoliko plaža, od kojih je najistaknutija plaža Dobrota duga čak 7 km. Na ovoj šljunkovitoj i betonskoj plaži pronaći ćete ležaljke i suncobrane za iznajmljivanje, kao i kafiće u kojima ćete sa lakoćom pronaći preko potrebno osveženje.

Mirna i čista voda u Kotoru i obližnjim mestima nikoga neće ostaviti ravnodušnim. S obzirom na autentičan izgled ovog mesta, podsećamo vas da ponesete svoju opremu za fotografisanje i kreirate slike koje će vas dugo sećati na letovanje u Crnoj Gori.

Nadamo se vam je naš tekst bio interesantan i upoznao sa nekim od najlepših mesta za letovanje u susednoj Crnoj Gori. Predlažemo vam da pre nego što se zaputite na more, kreirate plan obilaska i upoznate sa što većim brojem plaža, ali i znamenitosti koje ova prelepa zemlja krije.