Kako prepoznati koji su organski proizvodi provereni i kvalitetni?

Ulaganje u zdravlje je najisplativija investicija. Na taj način se jača imunitet a organizam štiti od nepoželjnih virusa, bakterija, zagađenja i svega što savremeni život donosi. Ulaganje u zdravlje podrazumeva pre svega brižljivi odabir hrane, jer ona je ta koja će doneti željene benefite.

Ipak to ne znači jesti samo neprskane jabuke, paradajz i druge organske namirnice. Jer da bi se ojačala energija a telo očistilo, neophodno je osloniti se na hranu sa dvostrukim učinkom. Onu koja zdravlju doprinosi dajući minerale, vitamine i lekovite sastojke a organizmu pomaže da izbaci sve nepoželjno.

S obzirom na takav poseban benefit ovi proizvodi su svrstani u superhranu. U tri reči odlikuje ih – kvalitet iznad organskog. U redovima koji slede podsetićemo vas koje su to biljke, a vi ćete ih isprobati i uveriti se da (li) su zaista vrlo korisne.

Superhrana daje snagu i čuva zdravlje

Superhrana podrazumeva pažljivo odabrane i posebno gajene i obrađene biljke. Daju više snage, jačaju energiju, popravljaju raspoloženje i produktivnost. Sve u svemu čuvaju zdravlje. Ali, ne možete da ih zasadite u bašti ili saksiji i sami gajite.

Reč je o naučno potvrđenim i kvalitetnim namirnicama ili proizvodima koji su najčešće najbolji na prostorima gde su prvi put ubrani i upotrebljeni. Često su to neki egzotični krajevi i vode iz kojih su nam “prelazeći” desetine hiljada kilometara stigli Superior organski proizvodi.

Mada s obzirom na iskustvo starih naroda koji su te biljke koristili odvajkada mogli bismo da kažemo da nam dolaze iz dubine vremena, a alge iz – plavih dubine.

Lično iskustvo korisnika je najbolja preporuka

Kakao, maka, ašvaganda, kurkuma, moringa, spirulina i hlorela su u Just superior priču ušle na osnovu ličnog iskustva. Čijeg zapitaće se neko? Na osnovu iskustva onih koji su najverniji korisnici ove vrlo kvalitetne superhrane, kojima je pre mnogo godina potpuno promenila život.

Sada je preporučuju i obezbeđuju svima koji žele da sačuvaju dobro zdravlje, a sem što su najverniji korisnici pomenutih proizvoda oni su i najstroži kontrolori njihovog kvaliteta. U skladu sa inostranim i domaćim sertifikatima i zdravstvenim propisima.

S obzirom da naučna saznanja iz dana u dan napreduju u Just Superioru prate najnovija istraživanja o namirnicama kojima se bave kao i njihovom uticaju na zdravlje čoveka.

Kvalitetna kukruma sa plantaža u Indiji

Ako su proizvodi poput kakaa, ašvagande ili kurkume besprekornog kvaliteta, lako dostupni i jednostavni za korišćenje, onda to zvuči kao iskren poziv ljudima da žive zdravijim životom. Jer ko ne bi poželeo potpuno čist napitak napravljen od praha biljke specifičnog porekla sa svim dragocenim sastojcima?

Iako ima još dosta napitaka koje nutricionisti preporučuju zbog očuvanja zdravlja i boljeg varenja, poput jogurta naprimer, popiti razmućenu organsku kurkumu, kakao ili hlorelu je nešto potpuno drugo.

Da budemo jasniji i konkretniji. Kurkuma je jedan od najjačih prirodnih antioksidanasa na svetu, a posebno je preporučljiva ona sa plantaža u Indiji.

Spirulinu daju i astronautima pre polaska u svemir

Kažu dobri poznavaoci da kurkuma stišava upalne procese u organizmu, da popravlja raspoloženje jer umiruje nervni sistem kao i da pozitivno deluje na kosti i zglobove. Oni koji imaju problem sa šećerom u krvi kurkumu koriste da poprave opšte stanje.

Kada se kaže da spirulinu koristi i NASA za ishranu istraživača i astronauta koje šalje u svemir, ali i sportisti koje čekaju velika iskušenja i napori, onda za to postoje opravdani razlozi.

Samo jedna kašičica ove plavo-zelene mikroalge koja na našoj planeti živi milijarde godina, razmućena u čaši vode, dokazano čisti organizam, jača imunitet, pomaže onima koji bi da smršaju i poboljšaju fizičke performanse.

Kakao

Kontrole neophodne pre puštanja u prodaju

Spirulina je zvanično priznata kao najmoćnija superhrana na planeti, sadrži proteine, minerale, vitamin B12, hlorofil. Teško da su nekad davno Asteci mogli da je proanaliziraju u laboratoriji, ali koristili su je vekovima da bi bili zdravi.

Kada je nešto traženo kao spirulina, onda su problemi sa njenom nabavkom i gajenjem sasvim očekivani. Oni koji nabavljaju čistu i kvalitetnu spirulinu, jer to nije posao za slobodno vreme i zaradu od hobija, pronašli su način da je kupuju na Tajvanu.

I to kontrolisano gajenu spirulinu u izvorskoj planinskoj vodi. Takav način dobijanja garantuje da spirulina neće biti puna teških metala, kao u Kini recimo. Sa tajvanskom onda nema razloga za strahovanje od rezultata laboratorijskih provera, neophodnih pre puštanja u prodaju.

Bezglutensko brašno, ulje i sirupi za poslastice

Dok dobavljači pristalicama zdrave i superhrane obezbeđuju najkvalitetniju ponudu, ima i onih koji pod ovim imenom – superhranom – prepoznaju različite semenke pa i meso. Ništa ni nalik na organske bezglutenske sastojke za peciva i slatkiše.

Ineresantno je da u sasvim drugačijoj ponudi superhrane postoje i pristalice “ženskih” i “muških” namirnica, prema njihovim nutritivnim vrednostima. Ali sasvim je sigurno da to nije ni nalik maki, ašvagandi, kurkumi ili hloreli.

Naravno ni zdravim slatkišima i pecivima napravljenim od nutritivno bogatih superior brašna, kokosovog ulja i sirupa. I da završimo priču sa bademima, bolje rečeno superior bademovim brašnom, sa malo ugljenih hidrata i šećera.

Preporuka je najbolja reklama

Bademi sa Sicilije, čuveni po kvalitetu i bez gorčine tipične za one kalifornijske, samleveni u brašno, dobra su zamena za pšenično brašno. Prijaju srcu i zdravlju uopšte. I dokaz su da se u kupovinu superhrane, kada je to poslovno opredeljenje, mora putovati svetom da bi se nabavile najbolje namirnice.

Do Tajvana, Indije, Meksika i svuda odakle se mogu uvesti kvalitetni i dobri sastojci za napitke. Onima koji kupe neki od organskih proizvoda važno je da i sledeće pakovanje bude kvalitetno i provereno. Da bi ostali stalni kupac i potrošač.

I da bi ga preporučili nekome ko traga za organskim proizvodima. Pretpostavljamo da smo vas podsećanjem na organsku superhranu zainteresovali da pogledate zaista bogat izbor različitih proizvoda i probate neki od njih.

Scroll to Top