Ideje za doček Nove godine u Srbiji

Novogodišnja žurka

Doček Nove godine u Srbiji ili inostranstvu? – ovo je večita dilema tokom praznične sezone, a verujemo da se i vi kolebate oko odluke.

Većina najčešće pomisli na svetske metropole kada se spomene novogodišnje putovanje, međutim, istraživanja pokazuju da su balkanske destinacije daleko popularnije lokacije za ovu specijalnu priliku.

Naime, Ministarstvo turizma, trgovine i telekomunikacija je izjavilo da je tokom praznične nedelje u 2021. zabeležen zavidan porast domaćeg turizma i da je našu zemlju tada posetilo više od 2 i po miliona turista.

Ukoliko niste inspirisani prazničnom čarolijom, za vas smo pripremili listu potencijalnih destinacija za doček Nove godine u Srbiji – pročitajte tekst do kraja i saznajte koja su!

Doček u gradu na drugačiji način

Pre nego što u potpunosti odbacite ideju da opet dočekate Novu godinu u urbanom gradu, dozvolite da vam ponudimo nešto drugačiji aranžman.

Do sada je već poznato da je srpska prestonica, poseldnjih godina, nagrađena titulom najboljeg grada za noćni provod, i to iz očiglednih razloga – moderan ambijent, razigrana atmosfera, kao i širok dijapazon barova, klubova i kafića su zaslužni za njeno rangiranje.

Međutim, to povlači činjenicu da će beogradske ulice i ugostiteljski objekti vrveti od ljudi tokom praznične nedelje, a pogotovo tokom novogodišnje noći.

Pa zašto ne biste odseli u luksuznom hotelu i dočekali Novu godinu u odabranom društvu?

Ako ste se zasitili neumornog guranja po klubovima i splavovima, kao i večnog čekanja u redu za piće, hotelska žurka može biti vaše idealno rešenje. Ukoliko se opredelite za prestižan hotel, kao što je hotel Jugoslavija Nova godina će vam biti datum za pamćenje.

Hotel Jugoslavija je jedan od najstarijih hotela na ovim prostorima, a privatne žurke u njegovim raskošnim prostorijama važe za žarište dobrog provoda. Njegov prelep ambijent će vas zasigurno zaseniti, jer se ovde nalazi najveći Svarovski luster na svetu, sa preko 40.000 kristala.

Uživajte u zanimljivom muzičkom aranžmanu, tradicionalnim delikatesima i svetskim gastronomskim specijalitetima, i to u svečanoj banket sali od 800 kvadratnih metara – verujemo da ćete, kada prođe ponoć, čestitke za Novu godinu primiti euforično.

Nova godina, večera

Nova godina na planinama u Srbiji – prava zimska idila

Ukoliko zaista niste pristalica gradske praznične euforije, planine u Srbiji su savršena alternativa – one jednostavno plene svojom prirodom i nude beg od sumorne svakodnevnice.

U zavisnosti od vaših preferencija i mogućnosti putovanja, možete se odlučiti za popularne destinacije poput Tare ili Kopaonika, kao i one malo neskvakidašnje, poput Bljanice.

Doček Nove godine na Zlatiboru – spoj hedonizma i urbanosti

Zlatibor je fenomenalan izbor za sve one koji žele da novogodišnje veče provedu sa porodicom ili bliskim prijateljima.

Ova planina je locirana u samom središtu Srbije, a poslednjih godina je na njenom području izgrađen veliki broj luksuznih apartmanskih vila i odmarališta. Gosti neretko poručuju da su ti objekti, po opremljenosti i ambijentu, premašili one sličnih kapaciteta u susednim državama.

Ski centri, originalni zabavni programi tokom praznika, kao i unutrašnji bazeni i spa centri su samo neki od sadržaja tokom boravka na ovoj planini. Ako ste pristalica noćnog života, na raspolaganju su vam barovi sa organizovanim žurkama za specijalnu priliku.

Bilo da ste pristalica rok muzike, domaćeg popa ili stranog džeza, ovde ćete naći svirke u skladu sa vašim muzičkim afinitetima.

Takođe, ukoliko želite da produžite vaše vikend putovanje, imamo sjajan predlog za vas!

Ovde se već 16 godina održava i famozna manifestacija pod imenom “Pršutijada”, te ukoliko ste ljubitelj mesnih đakonija, ovo je vaša prilika da degustirate prave domaće specijalitete. Manifestacija se tradicionalno održava prvi vikend posle Božića.

Naša preporuka je da rezervišete vaš termin unapred, možda čak par meseci ranije, jer je ovaj festival vrlo posećen – što samo garantuje da su delikatesi ukusni, salsni i vredni dolaska!

Doček Nove godine

Novogodišnja noć na Zlataru – dočekajte godinu okrepljeni

Kako je Zlatibor jedna od najpopularnijih planina u zemlji, očekivano je da nećete biti u potpunosti izolovani. Ako želite intimniju atmosferu, predlažemo vam da razmotrite obližnju planinu Zlatar ili čuveno zlatiborsko selo Ljubiš.

Ljubiš se nalazi na jugoistočnoj strani zlatiborkse visoravni, u dolini reke Ljubišnice, a važi za pravi prirodni dragulj. Zahvaljujući starim zasadima crnog bora koji okružuju selo, ova lokacija je okarakterisana kao pravo parče raja na zemlji.

Savršena je destinacija za relaksaciju sa najbližim prijateljima, partnerom ili članovima porodice. Ukoliko želite, možete i iznajmiti modernu planinsku kolibu ili tradicionalnu brvnaru, i tu provesti kvalitetno veče u odabranom društvu.

Sigurni smo da nećete dovesti u pitanje vašu odluku dok budete gledali novogodišnji vatromet koji blješti u planinama!

Nadamo se da vam je ovaj blog tekst bio koristan, koliko i inspirativan, te da smo uspeli da vas podstaknemo da se i sami odvažite i rezervišete mesto na nekoj unikatnoj lokaciji u Srbiji – Želimo vam ugodno putovanje i srećne praznike!