Kako izabrati odgovarajući kupaći kostim?

Leto je pred vratima, a sa njim dolazi i sezona kupanja, uživanja na plaži ili bazenu, samim tim i sezona kupaćih kostima. Bez obzira da li planirate odmor na plaži, bazen ili neko egzotično odmaralište, pronalaženje savršenog kupaćeg kostima može biti izazovno iskustvo. Različiti stilovi, krojevi, boje i materijali mogu ostaviti mnoge zbunjene prilikom odabira.

Ukoliko vas zanima kako to izabrati kupaći kostim koji će laskati vašoj figuri, nastavite da čitate.

Odgovarajuća veličina je ključna

Prvi korak, bilo da je u pitanju ženski ili muški kupaći kostim, jeste odabir dobre veličine. Veličina kupaćeg kostima je ključna kada je reč o udobnosti, izgledu i samopouzdanju tokom letnjih aktivnosti. Bez obzira na to koliko je kupaći kostim lep ili stilizovan, ako nije pravilne veličine, može izgubiti svoju estetsku vrednost.

Jedan od najčešćih problema prilikom kupovine kupaćih kostima je to što se veličine mogu razlikovati u zavisnosti od brenda, modela ili stila. Zbog toga je važno uzeti tačne mere svog tela pre kupovine kako biste pronašli kupaći kostim koji vam najbolje odgovara.

Takođe, ne zaboravite da se veličine mogu razlikovati u zavisnosti od stila kupaćeg kostima.

Ako niste sigurni oko veličine, uvek možete zatražiti pomoć prodavca, takođe, ne ustručavajte se da vratite ili zamenite kupaći kostim ako nije pravilne veličine ili vam ne odgovara.

Oblik vaše figure je bitan

Svaka osoba ima jedinstven oblik tela, pa je važno pronaći kupaći kostim koji će najbolje naglasiti vaše atribute i prikriti eventualne nedostatke.

Postoje različiti tipovi tela, poput peščanog sata, jabuke, kruške, pravougaonog oblika i slično Razumevanje vašeg tipa tela pomoći će vam da odaberete kupaći kostim koji će najbolje odgovarati vašoj figuri.

Figuru peščanog sata karakterišu uravnotežene proporcije između gornjeg i donjeg dela tela, sa izraženim, užim strukom. Za ovaj tip figure, idealni su kupaći kostimi koji ističu struk i obline tela, poput bikinija ili jednodelnih kostima sa upečatljivim detaljima u predelu struka.

Drugi tip figure je figura jabuke, kod koje je gornji deo tela obično puniji u odnosu na donji deo, sa manje izraženim strukom. Za ovaj tip figure preporučuju se jednodelni kupaći kostimi sa pojačanom podrškom u predelu grudi, kako bi se stvorila ravnoteža između gornjeg i donjeg dela tela.

Takođe, kupaći kostimi sa dubljim dekolteom ili sačinjeni od materijala ili kroja koji vizuelno sužavaju struk mogu biti odličan izbor.

Figure kruške karakteriše širi donji deo tela u odnosu na gornji deo, sa izraženijim bokovima i zadnjicom. Za ovaj tip figure preporučuju se kupaći kostimi koji privlače pažnju ka gornjem delu tela, poput tankini stilova sa upečatljivim gornjim delom ili bikinija sa širokim bretelama koje vizuelno šire ramena.

Takođe, tamnije boje na donjem delu tela mogu suziti bokove i stvoriti iluziju uravnoteženije figure, te vam dati više samopoudanja na vašem putovanju.

Pravougaonu figuru karakteriše ravnoteža između gornjeg i donjeg dela tela, ali sa manje izraženim oblinama. Za ovaj tip figure preporučuju se kupaći kostimi koji dodaju volumen i oblik donjem delu tela, poput bikinija sa volanima ili šljokicama na donjem delu ili jednodelnih kostima sa pojačanim detaljima u predelu bokova.

Takođe, kupaći kostimi sa uzorcima ili dezenima mogu dodati dodatnu dimenziju figuri i stvoriti iluziju tela koje ima više oblina nego što ih zaista ima.

Odaberite odgovarajući stil

Kada shvatite svoj tip tela, sledeći korak je odabir stila kupaćeg kostima koji će vam najbolje odgovarati.

Na tržištu postoje različiti stilovi kupaćih kostima koji mogu odgovarati različitim preferencijama i potrebama. Bikini je jedan od najpopularnijih stilova kupaćih kostima i idealan izbor je za one koji vole slobodu kretanja i žele da istaknu svoje telo, posebno tokom sunčanja.

Pored bikinija, tankini je stil koji kombinuje gornji deo sličan bikiniju sa dužim donjim delom koji pokriva stomak. Ovo je odličan izbor za one koji žele više pokrivenosti u predelu stomaka, ali i dalje žele da zadrže slobodu kretanja i mogućnost sunčanja.

Jednodelni kupaći kostimi su takođe popularan izbor, posebno među onima koji traže veću podršku i pokrivenost i odličan su izbor za različite aktivnosti, uključujući plivanje, sunčanje ili sportske aktivnosti na plaži.

Izaberite idealne boje i dezene

Boje i dezeni igraju ključnu ulogu u odabiru kupaćeg kostima, jer mogu značajno uticati na izgled i stil. Svaka boja nosi određenu energiju i može imati različit uticaj na vaš izgled i samopouzdanje. Prilikom biranja boja kupaćeg kostima, važno je uzeti u obzir ne samo svoj lični ukus, već i boju tena i puti.

Svetlije boje poput bele, žute, roze ili svetloplave mogu stvoriti iluziju većeg prostora i istaći preplanuli ten. Sa druge strane, tamnije boje poput crne, tamnoplave, tamnocrvene ili tamnozelene mogu imati sužavajući efekat i vizuelno smanjiti figuru. Ove boje su odličan izbor za one koji žele da prikriju određene delove tela ili stvore iluziju tanjeg struka i bokova.

Pruge, tačkice, cvetni uzorci ili etno motivi mogu dodati šarm vašem kupaćem kostimu. Pruge u horizontalnom pravcu mogu stvoriti iluziju šireg tela, dok vertikalne pruge mogu produžiti figuru i izdužiti siluetu.

Cvetni uzorci i etno motivi su popularan izbor za letnje sezone, pružajući egzotičan i boemski izgled. Ovi dezeni su idealni za romantične šetnje plažom ili opuštene dane na tropskim destinacijama.

Odabir odgovarajućeg kupaćeg kostima može biti stresan proces, ali to ne znači da ne možete naći idealan kostim koji će vam pomoći da se opustite i uživate u letnjim danima i slanoj vodi.

Scroll to Top