5 razloga zašto da angažujete agenciju za otkup automobila

Polovni automobili

Stručnjaci najavljuju pad cena polovnih vozila tokom 2023. godine, kao i oživljavanje tržišta automobila u Srbiji.

Prethodnih nekoliko godina smo bili svedoci enormnog porasta cena polovnjaka na našem tržištu usled mnogih globalnih ekonomskih faktora. Neki od njih bili su nedostatak delova za proizvodnju novih automobila, stopiranje proizvodnje usled korone i rat u Ukrajini.

Sve ovo uticalo je da tržište novih automobila bude osiromašeno novim modelima, tako da je i polovnjaka bilo manje. Manja ponuda, dok je tražnja ostala ista. Sve ovo uticalo je na porast cena.

Sve nas raduje vest da će do kraja godine cela polovnjaka pasti za minimum 10%, dok se do tada i dalje može pristojno zaraditi na sopstvenom polovnjaku usled prodaje, te tako prikupiti novac za novu povoljniju kupovinu.

U nastavku pogledajte 5 razloga zašto se odlučiti za agenciju za otkup automobila kao što je https://otkupautomobila.rs/, da bude vaš pouzdan kupac.

Zaposleni iz agencija dolaze na vašu adresu

Kada pomislite na prodaju automobila, verovatno vam prvo pada na pamet kako i gde ćete morati da se nalazite sa vašim kupcem, da li će on moći da dođe bliže vama ili ćete ipak vi morati da trošite svoje vreme.

Sa agencijama za otkup automobila saradnja izgleda potpuno drugačije. Dovoljno je da ih pozovete, ugovorite vreme koje vam najviše odgovara, pa njihove zaposlene možete očekivati u najkraćem roku.

Angažovan će biti prvi slobodan tim, te krenuti ka vašoj adresi prema dogovoru. Ovo je posebno važno za one koji žele da prodaju svoje nepokretno ili vozilo u kvaru.

Agencije za otkup automobila kupuju sve

Prilikom prodaje vozila redovnim kanalima preko oglasa i popularnih sajtova ćete kao prodavac biti u kontaktu sa raznim kupcima, a jedno im je zajedničko. Svako će želeti da maksimalno spusti cenu, čak i da je automobil u besprekornom stanju.

Ma koliko god se trudili da ga doterate pred prodaju, cena će verovatno biti niža od one koju ste zamislili. Ukoliko je vaše vozilo pokvareno ili slupano, šanse za prodajom su gotovo minimalne, a isti je slučaj i sa baš starim prevoznim sredstvima.

Sa druge strane, agencije za otkup kupuju bilo šta, bez obzira na model, marku, stanje automobila. Dakle, vaše vozilo može biti havarisano, slupano, pokvareno, ali svakako otkupljeno, uz naravno prilagođenu cenu.

Ukoliko ne želite da bacate novac na novu registraciju za vašeg polovnjaka, prodajte ga i uštedite.

Ključevi od auta

Realna cena za vašeg polovnjaka

Iako profesionalne agencije za kupovinu polovnjaka žele da otkupe doslovno bilo šta, nemojte očekivati da ćete za slupanog juga starog 25 godina dobiti neku previsoku cenu. I sami morate biti realni.

Ono što je na vašoj strani, jeste da procenu cene obavljaju stručna lica iz agencije, koja će vam na osnovu realnog činjeničnog stanja dati objektivnu ponudu.

Procena automobila vrši se besplatno na osnovu nekoliko važnih parametara, nakon čega vi možete prihvatiti ponudu ili odbiti, za šta su male šanse, jer je teško da ćete bilo gde drugde dobiti bolju.

Dakle, sve što je potrebno jeste da pozovete kontakt telefon ili putem pisane forme uputite zahtev za procenu, a dobićete realnu ponudu za doslovno bilo kakav model u kakvom god da je stanju.

Brzo i efikasno prikupite novac za novo vozilo

Na samom početku smo pomenuli kako je tržište ponovo počelo da diše i da će cene automobila tokom 2023. godine doživeti pad. Sigurno vam je ovo izmamilo osmeh na lice, jer konačno možete razmišljati o kupovini novog/polovnog vozila koje nećete morati da preplatite.

Baš zato je ovo pravi trenutak da krenete sa razmišljanjem o prodaji starog vozila dok su cene još uvek solidno visoke, te je moguće prikupiti sasvim solidnu količinu novca.

Izuzetno važna pogodnost koje pružaju agencije za otkup vozila jeste što novac prilikom prodaje dobijate odmah u celosti u kešu. Verujemo da je ovo nešto što vas baš raduje!

Nakon prodaje planiranje o novoj kupovini ili prosto priprema budžeta mogu početi!

Uštedite vreme – prodaja se obavlja brzo i lako

Nakon vašeg poziva i dogovora o mestu nalaženja, možete biti sigurni da će profesionalci za otkup polovnjaka biti tačni i precizni, bilo da je to vaša kuća ili mesto gde će biti obavljena test vožnja.

Neophodno je obaviti test vožnju, kako bi kupci bili sigurni u ispravnost vozila i podatke koje ste im dali za procenu. Ukoliko je sa automobilom ili drugim vozilom sve u redu, dogovor će biti potvrđen kao i ponuda, tako da bez brige možete očekivati uspešnu saradnju.

Uštedećete svoje vreme, naročito u odnosu kada biste se odlučili da prodaju obavite klasičnim putem preko oglasa, a nećete imati dodira sa neodlučnim i neozbiljnim kupcima.

Prodaja polovnih automobila nikada nije bila lakša. Nadamo se da ste i sami uvideli koje su to prednosti ukoliko se odlučite za agenciju za otkup. Srećno, mada vam sreća neće biti potrebna uz saradnju sa ozbiljnim ljudima!

Pratite naš portal za još zanimljivog i korisnog sadržaja.

Scroll to Top