10 korisnih uređaja koje svaka moderna kuhinja treba da ima

Bela kuhinja

Kuhinja je srce svakog doma, a posedovanje pravih alata i uređaja može uveliko poboljšati njenu funkcionalnost i efikasnost.

U današnjem savremenom svetu postoji niz inovativnih uređaja dizajniranih da pojednostave kuvanje, poboljšaju pripremu hrane i dodaju udobnost našim svakodnevnim rutinama.

U ovom članku ćemo predstaviti koji su to mali kuhinjski aparati u ponudi u većini prodavnica tehnike danas, koji mogu značajno poboljšati vreme provedeno u kuhinji i kvalitet pripreme hrane.

#1 Multifunkcionalni blender

Svestrani multifunkcionalni blender je uređaj koji morate imati u svakoj modernoj kuhinji.

Od smutija i soseva do supa i pirea, ovi moćni blenderi mogu da se nose sa širokim spektrom zadataka. Potražite blender sa različitim podešavanjima brzine, pulsnom funkcijom i različitim dodacima za mešanje. 

Sa svojom sposobnošću da drobi led, melje orašaste plodove i bešavno meša sastojke, multifunkcionalni blender postaje neprocenjiv alat za pravljenje ukusnih i hranljivih obroka.

žena koja stavlja sastojke u blender

#2 Instant lonac

Instant lonac idealan je za zaposlene pojedince i porodice.

Kombinuje funkcije ekspres lonca pod pritiskom, lonca za sporo kuvanje i još mnogo toga u jedan aparat. Sa programibilnim podešavanjima i nizom opcija kuvanja, značajno skraćuje vreme kuvanja bez ugrožavanja ukusa. Ovo je ekspres lonac nove generacije – bezbedniji i znatno praktičniji.

Od omekšavanja mesa do brze pripreme obroka u jednom loncu, instant lonac ili multikuker pojednostavljuje proces kuvanja i omogućava vam da kuvate razna jela uz minimalan napor.

#3 Air friteza

Za one koji žude za hrskavom, zlatnom hranom bez prekomerne upotrebe ulja, air friteza je neophodan kuhinjski uređaj.

Ovaj uređaj koristi cirkulaciju toplog vazduha za kuvanje hrane, što rezultira zdravijom alternativom prženju u dubokom ulju. Od pomfrita i pilećih krilca do povrća, pa čak i deserta, friteza može da pruži zadovoljavajuće hrskave rezultate sa minimalno ulja, što ga čini praktičnim dodatkom svakoj modernoj kuhinji.

#4 Pametna kuhinjska vaga

Precizna merenja su presudna u kuvanju i pečenju, a pametna kuhinjska vaga podiže preciznost na sledeći nivo.

Ove vage se lako povezuju sa aplikacijama za pametne telefone ili drugim pametnim uređajima, omogućavajući vam da pratite merenja, pristupite bazi recepata, pa čak i da pružite informacije o ishrani.

Sa funkcijama kao što je konverzija jedinica, pametna kuhinjska vaga obezbeđuje precizna merenja, pojednostavljuje skaliranje recepta i pomaže vam da održite kontrolu porcija za zdraviji način života.

#5 Aparat za kokice

Aparat za kokice je zabavan i neophodan uređaj za filmske večeri ili kućne zabave.

Sa aparatom za kokice, možete uživati u svežim, toplim i ukusnim kokicama u udobnosti svog doma. Ove mašine koriste vreli vazduh ili ulje za kokanje zrna, što rezultira zdravijom i ukusnijom užinom u poređenju sa unapred upakovanim alternativama.

Bez obzira da li više volite klasične kokice namazane puterom ili eksperimentišete sa različitim ukusima, aparat za pravljenje kokica je praktičan i pristupačan uređaj koji treba imati u kuhinji!

#6 Moderni sokovnik

Moderni sokovnik je svestrani uređaj koji vam omogućava da bez napora pravite hranljive i osvežavajuće napitke.

Ovi moćni uređaji mogu da mešaju voće, povrće i druge sastojke u smutije, šejkove i sokove, pružajući brz i praktičan način da povećate dnevni unos vitamina i minerala.

Sa različitim podešavanjima brzine, funkcijom odvajanja pulpe, pa čak i unapred programiranim podešavanjima za različite recepte, moderni aparati za sokove olakšavaju pripremu zdravih i ukusnih napitaka koji će vam osvežiti dan.

#7 Pametan frižider

Nadogradite svoju kuhinju pametnim frižiderom koji prevazilazi osnovno hlađenje.

Ovi inteligentni uređaji su opremljeni funkcijama kao što su ekrani osetljivi na dodir, kamere u frižideru i Wifi povezivanje. Sa mogućnošću pregleda i upravljanja listom namirnica, praćenja roka trajanja, pa čak i strimovanja muzike ili recepata, pametni frižider dodaje udobnost i organizaciju vašoj kuhinji.

Neki modeli čak mogu predložiti recepte na osnovu dostupnih sastojaka, pomažući vam da maksimalno iskoristite svoj inventar hrane.

#8 Aparat za sporo kuvanje u vakuumu

Za precizno kuvanje i postizanje dosledno nežnih i ukusnih rezultata, precizni aparat za sporo kuvanje (sous vide) je vredan dodatak svakoj modernoj kuhinji.

Ovaj uređaj koristi vodeno kupatilo za kuvanje sastojaka u vakuumu na preciznoj temperaturi tokom dužeg perioda. Rezultat je savršeno kuvano meso, riba i povrće sa poboljšanim ukusima i teksturama.

Sous vide kuvanje vam omogućava da precizno kontrolišete rezultat, osiguravajući da se vaša hrana svaki put kuva do savršenstva. Sa programibilnim podešavanjima i povezivanjem sa pametnim telefonom, sous vide precizni uređaji pružaju praktičnost i svestranost i za profesionalne kuvare, kao i za amatere.

#9 Pametan aparat za kafu

Započnite svoja jutra šoljicom ukusne kafe.

Ovi uređaji se mogu programirati da kuvaju kafu u određeno vreme, podešavaju jačinu i temperaturu, pa čak i da se povežu sa pametnim telefonom radi daljinskog upravljanja. Sa filtracijom vode i mogućnošću kuvanja različitih vrsta kafe, kao što su espreso ili kapućino, pametni aparat za kafu odgovara željama svakog ljubitelja kafe.

Probudite se uz primamljivu aromu sveže skuvane kafe, a da ne mrdnete prstom!

#10 Pametna Wifi rerna

Nadogradite svoju kuhinju na sledeći nivo pogodnosti i efikasnosti pomoću pametne Wifi rerne.

Ove pećnice se mogu kontrolisati daljinski preko aplikacija za pametne telefone, što vam omogućava da zagrevate, podešavate temperature i podešavate tajmere sa bilo kog mesta. Neki modeli imaju čak i ugrađene kamere, tako da možete pratiti napredak kuvanja bez otvaranja vrata rerne.

Sa mogućnostima glasovne kontrole i integracijom sa sistemima pametne kuće, pametna Wifi pećnica pojednostavljuje proces kuvanja i osigurava da se vaša jela kuvaju do savršenstva.

Opremanje vaše moderne kuhinje sa ovih deset osnovnih uređaja može vam oplemeniti dom i poboljšati kvalitet života. Od pojednostavljivanja zadataka kuvanja do uštede vremena i dodavanja pogodnosti, ovi uređaji povećavaju efikasnost i omogućavaju vam da oslobodite svoju kreativnost u kuhinji! Prihvatite tehnološka dostignuća i unapredite svoje veštine kuvanja pomoću ovih uređaja koje morate imati!

Scroll to Top