Zašto treba da posetite Beč i osetite njegovu čaroliju?

Da li ste ikada posetili Beč? Ako jeste, onda ste sigurno osetili njegovu magiju i želite da ga ponovo posetite. Ako ste među onima koji nikada nisu bili u ovom čarobnom gradu, onda je definitivno pravo vreme da ga posetite.

Beč je jedno od najpopularnijih turističkih odredišta u Evropi, a mi vam dajemo nekoliko razloga zbog kojih biste morali da posetite ovaj magičan grad.

Brz put i pristupačan smeštaj

Lakoća putovanja iz Beograda je jedan od razloga zbog kojih biste Beč mogli da uvrstite u sledeću destinaciju na kojoj putujete. Bez obzira na to da li ste zaljubljenik u umetnost, muziku, arhitekturu ili jednostavno želite da istražite novu kulture, Beč ima mnogo toga da ponudi.

Kada je reč o putovanju, važno je znati da postoji direktna linija Beograd Beč i to možete birati da li želite praktičan i udoban kombi provoz sa kojim ćete brzo stići do vaše destinacije po prilično povoljnoj ceni. Pored toga, imate još nekoliko opcija na raspolaganju.

Možete odabrati da putujete avionom, autobusom, ili automobilom, u zavisnosti od vaših preferencija i vremenskih ograničenja. Ako želite da putujete avionom, postoje redovni letovi između Beograda i Beča, a putovanje traje samo nekoliko sati. Autobus je još jedna odlična opcija, pogotovo ako želite da uštedite novac.

Kada stignete u Beč, očekuje vas širok izbor smeštaja koji se može uklopiti u svačiji budžet. Ako želite da uživate u luksuzu, možete izabrati neki od prestižnih hotela koji se nalaze u centru grada. Ako preferirate nezavisnost i privatnost, možete izabrati smeštaj u apartmanu. Beč ima mnogo apartmana koji su moderno uređeni i opremljeni svim potrebnim sadržajima.

Ukoliko putujete sa manjim budžetom, postoji i veliki broj jeftinih hostela i privatnih soba koje pružaju udoban smeštaj po pristupačnim cenama.

Bečki Prater

Bečki Prater je jedan od najpoznatijih i najomiljenijih zabavnih parkova koji privlači posetioce iz celog sveta. Ovaj park je nezaobilazna destinacija za sve ljubitelje zabave i avanture, a razlozi zbog kojih morate da posetite Prater su zaista mnogobrojni.

Jedna od glavnih atrakcija Pratera je svakako čuveni točak sa panoramskim pogledom na grad. Ovaj veličanstveni točak je simbol Beča i pruža nezaboravno iskustvo u kojem ćete posmatrati grad iz ptičje perspektive. Dok se polako penjete na vrh točka, osetićete uzbuđenje, a kada stignete na vrh, bićete očarani predivnim pogledom na Beč. Ovo je idealna prilika da zabeležite neke od najlepših trenutaka svog boravka u Beču.

Prater takođe nudi širok izbor vožnji na rolerkosterima, koje će zadovoljiti sve ljubitelje adrenalina. Bilo da ste hrabri avanturista koji voli brze i vrtoglave vožnje, ili preferirate nešto mirnije i opuštenije, Prater ima sve što vam je potrebno. Ovi rolerkosteri su dizajnirani da pruže nezaboravno iskustvo i uzbudljivu vožnju, koja će vas ostaviti bez daha.

Ovde možete probati ukusne krofne, sladoled, vafle i druge slatke đakonije koje su karakteristične za Beč. Ove poslastice su pravi delikates za sva čula i nezaobilazan deo posete Prateru.

Ovo je idealno mesto za provesti zabavan dan sa porodicom ili prijateljima. Pored vožnji i poslastica, ovde možete pronaći i brojne druge aktivnosti koje će vam pružiti nezaboravne trenutke. Ovo je mesto koje će zadovoljiti sve uzraste i interese, pružajući vam nezaboravno iskustvo i trenutke radosti.

Palata Šenbrun

Ova palata je jedan od simbola Beča i jedno od najimpresivnijih mesta koja treba posetiti prilikom boravka u ovom gradu. Ova prelepa palata, koja je nekada bila letnja rezidencija Habsburgovaca, sada je otvorena za javnost i pruža posetiocima jedinstvenu priliku da se upuste u putovanje kroz vreme i otkriju raskošnu prošlost Austrije.

Palata Šenbrun je jedinstvena po svom istorijskom značaju i arhitektonskoj lepoti. Izgrađena u 17. veku, a nekada je bila dom mnogih austrijskih vladara, uključujući i slavnu caricu Mariju Tereziju. Njena arhitektura predstavlja savršenu kombinaciju baroknog i rokoko stila, sa prepoznatljivim elementima kao što su visoki stubovi, bogato ukrašene fasade i impresivni vrtovi.

Jedan od najvećih aduta palate su upravo njeni raskošni vrtovi. Sa preko 1.400 hektara zemlje, ovi vrtovi su pravo remek-delo pejzažne arhitekture. Posetioci mogu uživati u šetnji kroz prelepo uređene staze, otkrivajući skrivene fontane, paviljone i vrtne skulpture. Ovde se takođe nalazi i Glorijet, veličanstvena građevina koja dominira panoramom vrta i pruža nezaboravne poglede na okolinu.

Unutrašnjost palate očarava bogatim detaljima, zlatnim ukrasima, kristalnim lusterima i prelepim freskama na plafonima. Tu se nalazi i čuvena Dvorana ogledala, koja je bila mesto održavanja važnih političkih i društvenih događaja.

Pored obilaska palate, posetioci mogu uživati i u poseti muzeja koji se nalazi unutar palate. Ovde se čuvaju brojne umetničke kolekcije, dragoceni predmeti i artefakti koji svedoče o bogatoj istoriji Austrije. Takođe, organizuju se i različite izložbe, događaji koncerti klasične muzike koji su dodatno primamljivi.

Katedrala Sv. Stefana (Bečka katedrala)

Katedrala Svetog Stefana je nezaobilazna destinacija za sve posetioce Beča. Ovo remek-delo gotičke arhitekture, smešteno je u samom srcu grada i privlači pažnju svojom impozantnom prisutnošću i istorijskim značajem.

Sa svojim prepoznatljivim visokim tornjem, Katedrala Svetog Stefana dominira bečkim horizontom i predstavlja jedan od najprepoznatljivijih simbola grada. Tornjevi su visoki čak 136 metara i pružaju spektakularan pogled na panoramu Beča. Posetioci mogu uživati u nezaboravnom iskustvu penjanja na vrh tornja i diviti se prelepom pogledu koji se pruža.

Unutar katedrale se nalaze prelepi vitraži koji osvetljavaju prostor svojom bojom i detaljima. Ovi umetnički radovi su pravo remek-delo, a njihova lepota se najbolje otkriva kada sunčeva svetlost prodire kroz njih, stvarajući magičnu atmosferu.

Još jedna nezaobilazna atrakcija unutar katedrale su skulpture koje se nalaze u njenom enterijeru. Ove skulpture predstavljaju umetnička dela koja oduzimaju dah svojom lepotom i detaljima. Svaka skulptura ima svoju priču i predstavlja deo bogate istorije.

Ovo je mesto gde se održavaju brojne verske ceremonije i događaji. Posetioci mogu prisustvovati misama ili koncertima koji se održavaju u katedrali i doživeti duhovnu dimenziju ovog izuzetnog mesta.

Okružena je živopisnim trgovima i ulicama koje pružaju mogućnost za šetnju i istraživanje okoline. U blizini katedrale nalazi se i poznati bečki šoping kvart, gde posetioci mogu uživati u kupovini i istraživanju lokalnih prodavnica i restorana.

Sigurni smo da vam je sada Beč već sigurna opcija za neko od narednih putovanja. Iskoristite priliku i otkrijte sve što ovaj neverovatan grad ima da ponudi. Nećete se razočarati!

Scroll to Top